Wat zeggen anderen?

‘Jij bent een vertaler, je geeft woorden aan wat je al in je lijf voelt. Doordat je het benoemt  kan je ermee aan de slag en daar help je me dan ook nog mee.’ ‘Jij hebt mij zo geleerd om mijn hoofd en lijf te laten samenwerken. Nu kan ik de balans en rust vinden die ik zo hard nodig heb in alle hectiek van de dag.”

Ellen Tacoma, co founder Women on Wings

‘Ilse kan woorden geven aan een vaag gevoel dat ik heb, maar tot dat moment niet kon benoemen. De combinatie van de diepe ontspanning en het heldere advies na afloop, zorgen ervoor dat ik met veel plezier blijf terug komen.’

Stefan Peij, directeur

‘Ilse is een heel prettige en ongecompliceerde persoon die een totaal benadering hanteert bij de behandeling. Ik laat haar altijd voor een groot deel bepalen wat mijn lichaam nodig heeft en dan komt het altijd goed!’

Floor Molkenboer, coach

‘behandelingen bij Ilse zijn heerlijk. Steeds voelt Ilse op haar eigen zorgvuldige manier in wat er nodig is. De liefdevolle aanraking werkt op een diepere laag door. Het is voor mij heel voedend om met regelmaat bij Ilse op de bank te liggen.’

Ingrid Meewisse, marketing coördinator

‘Ik heb jaren mogen genieten van de stoelmassages van Ilse. Dit deed zij altijd voortreffelijk door precies aan te voelen waar mijn knelpunten liggen, mijn stress weg te nemen en plaats te maken voor nieuwe energie. Ik ging altijd zeer ontspannen terug naar mijn werkplek.’

 

“Zo subtiel, maar zo groots.” “Wat ben jij zorgvuldig.” “Een plek waar ik geen verantwoording hoef af te leggen.” ” Dit helpt mij zó om in mijn lijf te komen.” “Heel blij dat ik bij jou terecht ben gekomen.” “Dit helpt mij vooruit.” “Ik ben lichter.” “Jij hebt gouden handen.” “Ruimte in mijn lijf.” “Precies wat ik nu nodig had.”

 

Ervaringsverhaal over Long covid van Maaike, vrouw, moeder en jurist:

Op 24 april 2021 kreeg ik covid. Een hele milde variant in eerste instantie met milde acute klachten (1 dag een kriebel in mijn keel, 2 dagen hoofdpijn (alsof iemand met een bankschroef op mijn slapen drukte), 2 dagen neusverkouden en een paar dagen geen smaak en geur. Vervolgens had ik een week nergens last van totdat ik 14 dagen na mijn positieve test en eerste symptomen opeens enorm moe was en barstende hoofdpijn kreeg. Ik ben 35 jaar oud en heb 2 jonge kinderen (2,5 en bijna 5). Echt rust pakken lukt niet in een jong gezin als moeder. Op mijn werk ben ik wel op aandringen van mijn leidinggevende volledig ziekgemeld. Het idee was ‘even’ uitchecken en tot rust komen om na 2 a 3 weken weer op te gaan bouwen. Inmiddels zijn we 4 maanden verder en kan ik nog steeds niet werken.

Mijn klachten bestonden na 3 maanden long covid met name uit constant ‘aan’ staan, overprikkeling (geluiden) en niet kunnen lezen, geen beeldscherm aan kunnen, niet tv kunnen kijken. Als ik iets te veel deed op een dag kreeg ik een terugval van een paar dagen of soms wel 2 weken. Mijn ergste trigger was geluid (afzuigkap, stofzuiger, hoge drukreiniger van de buren, maar ook het stem- en huilgeluid van mijn 2-jaar oude dochter. Als zij het op een gillen zette – wat peuters nogal eens doen – ‘lag ik er gelijk af’. Dit resulteerde erin dat ik overdag nagenoeg niets kon doen, omdat zodra zij thuis kwam alles al te veel was. Als ik overdag andere dingen zoals lezen probeerde op te bouwen reageerde ik nog heftiger op haar geluid en was de terugval nog heftiger. Het gevolg van de overprikkeling was dat ik heel erg moe werd, het geluid letterlijk pijn deed in mijn oren en ik kortaf, boos en verdrietig reageerde op alles. Het lastige was ook dat ik slecht sliep wat alles verergerde.

Ongeveer 3 maanden na mijn covid besmetting ben ik – op aanraden van iemand van de long covid facebookgroep– bij Ilse terechtgekomen. Ik was door googlen er zelf al achter gekomen dat mijn parasympathische zenuwstelsel van slag was, dus cranio sacraal therapie leek helemaal aan te sluiten bij mijn klachten.

Gelijk tijdens en na de eerste behandeling merkte ik een enorm verschil. Ilse gaf aan dat mijn thymus (en daarmee afweersysteem) en lijf weten dat covid weg is, maar dat mijn hoofd dat nog niet los kon laten. Als gevolg hiervan stonden mijn beide hersenvliezen helemaal strak gespannen en ook liep mijn craniovocht niet goed terug uit mijn hoofd. Al tijdens de eerste behandeling voelde ik een opluchting door mijn systeem gaan van erkenning. Ilse legde letterlijk en figuurlijk precies de vinger op de zere plek. Toen ik na de eerste behandeling (op mijn elektrische fiets) naar huis fietste merkte ik dat ik veel minder heftig reageerde op het geluid wat mijn fiets maakte, het langsrazende verkeer en andere harde geluiden. Toen mijn jongste dochter 2 uur later thuis kwam merkte ik ook daar gelijk verschil. Sinds die eerste keer bij Ilse heb ik niet meer echte overprikkeling en/of zo’n echte terugval gehad. Wel merk ik dat dingen soms nog te veel zijn, maar een terugval krijg ik niet meer. Het lijkt erop dat ik sindsdien meer grip heb gekregen op mijn herstel. Ik kan nog steeds niet lang achter mijn laptop zitten (sowieso moet het blauwe licht nog uit), maar toch kan ik wel veel meer dan een maand geleden. Ik hoop nog een oplossing te vinden voor mijn oogzenuw(en) die ook nog strak lijken te staan, maar cranio sacraal therapie heeft mijn privéleven van een 2 naar een 8 gebracht. Doordat de overprikkeling nagenoeg weg is heb ik nu wel ruimte om de andere probleemgebieden aan te pakken (zoals bijvoorbeeld het opbouwen van lezen).

Maaike F. -Jurist.

Ervaring van cliënt Vismaya Bakker over online sessie:
Door de maatregelen kon ik niet fysiek naar Ilse voor een craniosacraal sessie.
Ik kreeg begin december corona en het herstel gaat uiterst langzaam. Daarom wilde ik graag een sessie.
We hebben deze gedaan door de telefoon.
Het werkte zeer diepgaand, krachtig en helend. Direct vanaf de start van de sessie werkte het sterk.
Ilse is zo zorgvuldig, liefdevol, aandachtig en vakkundig.
Ik was zeer geraakt. Het was verhelderend en helend. Het heeft me inzicht gegeven. Ik begrijp wat er in mijn lijf gebeurt. Ik ben opgelucht.
Ik heb handvatten gekregen om elke dag mee te werken om de zelfgenezing door te dragen.
En ik zal zeker weer een sessie plannen, ook als de maatregelen nog van kracht zijn.
Vismaya Bakker, kinder- en jeugdtherapeut.